Åspaviljongens historie

Gammelt bilde som viser Åspaviljongen fra sørsiden

Velkommen til Åspaviljongen, et samlingspunkt for generasjoner. Gjennom årene har Åspaviljongen ikke bare vært et sted for fest og samvær, men også et vitne til historiens gang og utviklingen av lokalsamfunnet rundt. 

Åspaviljongen har sine røtter tilbake til 1800-tallet. Da spaserveien Zik-Zaken - i 1880 sto fullt ferdig til glede for det store publikum, varte det ikke lenge før driftige folk forsto at det kunne være penger å tjene på å servere tørste åsvandrere. På kort tid kom det opp to små paviljonger som serverte drikke og litt å tygge på: Ved foten av Fjeldstien, like ved Bergstien, ble Jørgensen paviljong oppført, og i 1883 fikk snekkermester Ruud i byen tillatelse til å bygge en paviljong for salg av forfriskninger høyt oppe i selve åsen. 

Gammelt bilde som viser to som går opp De Eldres Vei
Bilde av snødekte Åspaviljongen fra februar 2024

I dag er Åspaviljongen mer enn bare et historisk monument; det er et levende sted som fortsetter å være en kilde til glede og inspirasjon for besøkende fra nær og fjern. Med en stadig kalender av arrangementer, fra musikalske forestillinger til kunstutstillinger, fortsetter Åspaviljongen å være et sentrum for kulturell berikelse og samfunnssamling. 

Vi inviterer deg til å bli en del av vår historie, å skape dine egne minner her ved Åspaviljongen. Enten du er interessert i å utforske historien, nyte den naturskjønne utsikten, eller delta på et av våre mange arrangementer, er Åspaviljongen et sted hvor fortid møter nåtid, og hvor historier lever videre.


Velkommen til Åspaviljongen – et sted med historie, hjerte og sjel.